Pozitii confortabile pentru gravide

Pe parcurs ce sarcina avanseaza, abdomenul se mareste iar statul pe scaun sau pozitiile care erau pana nu demult confortabile vor deveni incomode. Nu este recomandat sa stai intinsa pe spate, chiar si pentru scurt timp, intrucat greutatea uterului gravid apasa vasele sanguine importante aflate in pelvis. Apare disconfortul si ameteala datorate scaderii presiunii arteriale si pot sa agraveze manifestarile hemoroizilor.

Recomandari

Cand stai in pozitie intinsa:

Stai pe o parte (preferabil: pozitia stanga ) cu bratul si piciorul de deasupra indoite, iar cu celalalt brat intins pe langa corp. Poti sa ai piciorul de deasupra sprijinit pe una sau mai multe perne.

Sprijina-ti picioarele de perete:

Stai intinsa pe spate, cu capul si spatele sprijinite de perete. Indoaie-ti picioarele si odihneste-ti talpile pe perete. Indreapta-le apoi si departeaza-le in asa fel incat sa te simti confortabil. Poti repeta succesiunea de miscari.

Pozitii sprijinite:

Poate nu poti sa te odihnesti pe o parte asa ca poti gasi o pozitie sprijinita, folosind una sau mai multe perne. Aceasta pozitie este foarte confortabila, mai ales in stadiile avansate ale sarcinii.

Stai asejata cu spatele drept:

Aceasta pozitie ajuta la relaxarea muschilor spatelui. Poate fi folosita o perna asezata in dreptul taliei. La serviciu poti sa iti intinzi picioarele la nivelul soldurilor. Indoaie picioarele din cand in cand pentru a-ti intari gambele.

Pozitia croitorului:

Stai cu picioarele incrucisate si spatele drept pentru a relaxa muschii de la nivelul zonei genitale si a coapselor. Apasa cu delicatete coapsele in jos pentru a mari si mai mult abductia. Aceasta pozitie te va ajuta foarte mult in timpul nasterii pe cale vaginale.

Picioarele in abductie (departate usor ):

Pentru a relaxa coapsele si zona genitala si a intinde coloana vertebrala poti aduce piciorele in abductie, avand umerii si picioarele drepte. Intinde varful picioarelor si vei simti cum senzatia de usturime urca prin coapse. Incearca sa iti tii umerii relaxati.

Cabinet Ginecologic

Cabinet Ginecologie / Ecografie 2D, 3D, 4D, Doppler Color
Videocolposcopie / Planificare familiala

Telefon: 0250 74 41 51 Ramnicu Valcea, Cartier Nord Str. Rapsodiei Nr. 14 Bl. D1-3, Sc. B, Ap. 3 Parter - Interfon 03

Administrare