Tehnici de respiratie pentru gravide

Acestea pot fi folosite in timpul travaliului pentru a te relaxa, sa-ti conserve energia, sa-ti controlezi corpul si durerea, sa te calmezi si sa iti alungi frica.

Respiratia profunda

Cand respiri, trebuie sa simti cum partea inferioara a plamanilor se umple cu aer si cutia toracica se umfla. Indreapta umerii. Daca cineva isi pune mana pe regiunea ta lombara, trebuie sa i-o poti misca printr-o simpla miscare. Metoda are efect de calmare si este ideala pentru inceputul si sfarsitul contractiilor.

Respiratia usoara

Aceasta metoda ventileaza numai partea superioara a plamanilor, astfel incat sa se ridice numai partea superioara a toracelui si a umerilor. Partemerul tau poate simti acest lucru daca isi pune mana pe omoplatii tai. Respiratia trebuie sa fie rapida si scurta,cu buzele usor departate. Respiratia trebuie sa fie orientate spre plamani prin gat. Metoda este folositoare in timpul travaliului.

Respiratia usoara ca fulgul (gafait-gafait-suflat)

Aceasta metoda este folositoare in timpul travaliului pentru a te impiedica sa impingi fatul in jos inainte ca cervixul sa fie complet dilatat. Diafragma se contracta si se destinde, ceea ce te impiedica sa apesi in jos. Este util si in timpul unei contractii dureroase, pentru ca oricum nu vei mai simti nimic inainte de a termina de respirat. Te impiedica sa respiri prea mult sau sa hiperventilezi cand respiri de 10-15 ori gafait-gafait-suflat si apoi iti tii respiratia pana numeri la cinci.

Cabinet Ginecologic

Cabinet Ginecologie / Ecografie 2D, 3D, 4D, Doppler Color
Videocolposcopie / Planificare familiala

Telefon: 0250 74 41 51 Ramnicu Valcea, Cartier Nord Str. Rapsodiei Nr. 14 Bl. D1-3, Sc. B, Ap. 3 Parter - Interfon 03

Administrare