Importanta consultului ginecologic

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la femei și al treilea cel mai frecvent cancer în toată populația din România. Anual, 8000 de femei sunt diagnosticate cu cancer la sân și alte 3000 mor prin cancer la sân.

România este pe ultimul loc în UE, cu doar 8% dintre femei care au beneficiat de o mamografie în ultimii 2 ani.

Screening-ul pentru cancerul de sân utilizând mamografia bilaterală poate avea ca rezultat scăderea mortalităţii specifice cu până la 30% în populaţia feminină din grupa de vârstă 50-69 ani (2.630.250 femei în 2008, total România). Studiile de cost-eficienţă nu au produs rezultate concludente la grupele de vârstă mai tinere, precum 40-49 ani.

În România mor în fiecare an aproximativ 2000 de femei de cancer de col uterin şi aproximativ 3000 de femei sunt diagnosticate. În anul 2009, România se situează pe locul III în UE la mortalitatea prin cancer la femei şi pe locul 1 la mortalitatea prin cancer de col uterin.

De aceea este importanta prezentarea periodica la medicul ginecolog pentru consult de specialitate, examen colpocitologic, examen senologic, completat cu ecografie si teste de laborator.

Lipsa de informare si de educatie pentru sanatate au ca rezultat prezentarea tardiva la medic, tratamente agresive, suferinta, deprecierea calitatii vietii pentru paciente, familii, institutii si societatea in ansamblu.

Cabinet Ginecologic

Cabinet Ginecologie / Ecografie 2D, 3D, 4D, Doppler Color
Videocolposcopie / Planificare familiala

Telefon: 0250 74 41 51 Ramnicu Valcea, Cartier Nord Str. Rapsodiei Nr. 14 Bl. D1-3, Sc. B, Ap. 3 Parter - Interfon 03

Administrare