Steriletul, o metoda contraceptiva cu numeroase beneficii

Steriletul, o metoda contraceptiva cu numeroase beneficii
 

Fiecare femeie se afla in cautarea unei metode de contraceptie sigure si eficiente, iar steriletul se afla in topul preferintelor utilizatoarelor din intreaga lume. Vorbim despre un dispozitiv medical intrauterin cu o eficienta ridicata, a carui durata de utilizare se intinde chiar si pe parcursul a cativa ani. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca atat montarea, cat si extragerea acestuia se realizeaza doar de catre un medic ginecolog.

Steriletul – definitie si caracteristici

Inserat la nivelul uterului, steriletul are o dimensiune de aproximativ 4 cm si o forma de T. Exista o varietate de materii prime din care se fabrica steriletele, dar printre cele mai apreciate modele se numara cele din cupru, aur sau argint.

Interesant este faptul ca aceasta metoda de contraceptie are o eficienta de peste 99%, permitand femeilor sa aleaga momentul potrivit din viata lor cand isi doresc sa devina mame. In societatea moderna exista mai multe categorii de sterilete, iar printre acestea se afla steriletul hormonal, steriletul din cupru si steriletul cu fir de aur.

Avantajele steriletului

Steriletul se afla in topul metodelor contraceptive utilizate la nivel mondial, aspect deloc surprinzator avand in vedere multiplele sale avantaje. In primul rand, acesta prezinta o eficacitate de peste 99%, deci vorbim despre o metoda sigura.

Stiai ca efectul acestuia se instaleaza imediat dupa inserarea dispozitivului? Rapiditatea este un beneficiu major pentru orice pacienta. De asemenea, durata medie de utilizare a unui sterilet este de aproximativ 5 ani, insa ar trebui sa efectuezi controale periodice, tocmai pentru a tine sub observatie dispozitivul.

Chiar si mamicile pot apela la aceasta metoda contraceptiva, inclusiv in perioada alaptarii. Steriletul nu influenteaza procesul de lactatie si nici nu interactioneaza cu alte medicamente. Medicul ginecolog va preciza faptul ca steriletul nu necesita ingrijiri speciale din partea pacientei care il utilizeaza. Te confrunti cu dereglari menstruale? Atunci steriletul poate contribui totodata si la reechilibrarea hormonala.

Montarea steriletului

Dupa cum probabil anticipai, procesul de montare a steriletului va fi efectuat doar in cadrul unui cabinet specializat, de catre medicul ginecolog. Totusi, inainte de aceasta procedura va trebui sa efectuezi anumite investigatii medicale, pentru a vedea daca steriletul este o varianta optima pentru tine si pentru starea ta de sanatate. Steriletul poate fi inlaturat oricand din uter, daca pacienta isi doreste sa ramana insarcinata sau perioada de valabilitate a acestuia s-a finalizat.

Este recomandat sa apelezi la serviciile unui medic ginecolog si sa informezi cadrul medical cu privire la stilul de viata, istoricul medical si obiectivele pe termen lung, pentru a stabili impreuna daca steriletul este cea mai indicata metoda de contraceptie pentru tine.

Cabinet Ginecologic

Cabinet Ginecologie / Ecografie 2D, 3D, 4D, Doppler Color
Videocolposcopie / Planificare familiala

Telefon: 0250 74 41 51 Ramnicu Valcea, Cartier Nord Str. Rapsodiei Nr. 14 Bl. D1-3, Sc. B, Ap. 3 Parter - Interfon 03

Administrare